21/03/2023

Forty Management obține certificarea Green Homes pentru un nou ansamblu rezidențial mixt

Autor: s360_forty

Dezvoltatorul Forty Management a obținut certificarea Green Homes din partea Consiliului pentru Clădiri Verzi din România (RoGBC) pentru ansamblul mixt Central District Viitorului 134. Proiectul are o valoare brută de dezvoltare de 12,4 milioane euro și a fost finalizat în primul trimestru al acestui an.

Potrivit dezvoltatorului, proiectul a fost vândut integral încă înainte de încheierea lucrărilor, și după o serie de verificări, a obținut certificarea prin îndeplinirea criteriilor și obiectivelor de performanță energetică și responsabilitate față de mediu.

Dezvoltarea mixtă include 40 de apartamente, dispuse în două clădiri, alături o clădire de birouri de tip boutique. Ansamblul din centrul capitalei beneficiază de o parcare subterană, un spațiu comercial la parterul clădirii A, apartamente cu grădină la parterul clădirii B și de tip penthouse la etajele superioare. Central District Viitorului 134 este primul proiect din București care îndeplinește standardul verde nZEB.

“Suntem printre primii dezvoltatori locali care au implementat strategii privind eficiența energetică și amprenta de carbon chiar înaintea cerințelor legislației naționale”, a declarat Lucian Azoiței, Fondator și CEO al Forty Management. 

Pe lângă Central District Viitorului 134, Forty Management a demarat lucrările pentru un alt proiect de reconversie urbană, Central District Lagoon City, o investiție de peste 120 milioane de euro. Proiectul vizează crearea unei lagune artificiale de mari dimensiuni, de peste 10.000 mp, alături de peste 5.000 mp de plaje cu nisip alb, un hotel de 5* cu 323 de camere, 401 apartamente pentru închiriat, spații comerciale și de birouri, restaurante și spații pentru servicii. 

Central District Lagoon City va fi scalat și la Budapesta, Varșovia și Praga, a anunțat Forty Management.